Bæredygtigt Botilbud i Furesø Kommune

Furesø Kommune i Nordsjælland arbejder aktivt med at øge bæredygtigheden i kommunens tilbud og planlægning. I forbindelse med et projekt hvor kommunen var bygherre på et botilbud for borgere med særlige behov, valgte projektleder Rikke Schønberg Bojesen at benytte sig af Frame, for at gøre processen enklere og nemmere at overskue.

Frame blev valgt, fordi platformen er designet til at håndtere netop denne type projekter, og fordi Rikke og hendes team havde brug for et stærkt værktøj, der er i stand til at håndtere mange aktører og mange stakeholders.

Bæredygtigt byggeri i kommunalt regi

Teamet,der skulle stå for projektet, havde ikke arbejdet meget med bæredygtighed, og Rikke Schønberg Bojesen besluttede sig derfor for at prøve Frame, for at se om det kunne gøre processen enklere for dem.

 

Projektet var prissat til 20.5 mio kroner, det skulle være bæredygtigt og udføres i træ, hvilket satte en række udfordringer op i forhold til planlægning og eksekvering. Holdet skulle implementere DGNB og sørge for, at de levede op til de ønskede certificeringer, og eftersom de ikke havde et dedikeret værktøj til denne proces, faldt valget på Frame.

 

Fordi det var et projekt i kommunalt regi, og fordi projektet var målrettet borgere med særlige behov, var der mange krav og ønsker der skulle tilgodeses.

Nye værktøjer kan repræsentere en stor udfordring, men for Rikke og hendes hold var det nemt at implementere og anvende Frame.

Det tog kun et par timer med kyndig vejledning fra en af Frames rådgivere, og så var teamet i gang med at bruge Frame i det daglige arbejde.

Det gjorde det nemt for holdet at Frame er designet til at være intuitiv og nem at arbejde i. Det gjorde at de hurtigt kunne komme i gang med det vigtige i projektet, og ikke behøvede at bruge til på arbejdsgange der ikke var relevante.

Frame hjalp teamet med at holde styr på de mange aktører og interessenter i projektet, samt alt dokumentation omkring byggeri og bæredygtighed der er i et stort projekt. Ved at bruge Frame blev kommunikation, arbejdsgange og overblik enklere for alle deltagere, og projektet gik fra stadie til stadie uden problemer.

Ved at bruge Frame har Furesø Kommune gjort det billigere og enklere at arbejde med DGNB-certificeret byggeri, og det kan være med til at gøre fremtidigt byggeri grønnere. Det har også gjort at valget vil falde på Frame næste gang der er et større projekt med krav om bæredygtighed og DGNB.

Hvad var resultatet?

Botilbud Søndersø,
Kirke Værløse

Træhus i én etage, med træfacade og træuldsisolering. Botilbud for 16 borgere med særlige behov. Botilbuddet inkluderer fællesarealer og værelse til hver beboer med toilet, bad og tekøkken.

Særligt for projektet:

Det får tilskud fra Realdanias pulje til øget bæredygtighed i kommunale byggeprojekter.
Projektet foregår i samarbejde med DBI om brand- og træuldsisolering inden for bæredygtighed

Prøv Frame

Vi tror på at Frame kan gøre en positiv forskel for jeres projekter. Vi ved at der er mange aspekter i store projekter, så vi vil gerne vise hvad det er Frame kan. I kan ringe eller skrive til os, men vi synes at det er bedst at give en hands on demonstration, der kan vise styrken i Frame.

Vi tilbyder derfor en 30-dages prøveudgave af Frame med fuld funktionalitet og uden økonomisk binding. Det gør at I kan se om Frame er løsningen for jer.

Se Frame demonstreret på vores gratis webinar, hvor du også får lejlighed til at stille spørgsmål.

Kontakt os endelig med spørgsmål eller andet

Se flere eksempler på hvorfor vores kunder bruger Frame til deres bygge- og renoveringsprojekter