Nem og sikker styring af data til EU-taksonomikrav og rapportering
- Bliv klar til taksonomikravene i 2024, 2025 og 2026
- Samlet overblik over dokumentation og rapportering
- Datasporbarhed og transparens
- Samarbejde på tværs af organisationen
Skal I rapportere på EU-taksonomikrav?
Fra 2024 skal alle børsnoterede virksomheder med over 500 ansatte rapportere i henhold til EU-taksonomien. Fra 2025 udvides kravet til at omfatte alle virksomheder med over 500 ansatte, uanset børsnotering. Og fra 2026 bliver det et lovkrav for alle virksomheder med over 250 ansatte.
Har I svært ved at få taget hul på EU-taksonomien?
Openframe platformen omsætter bæredygtighedskravene fra EU-taksonomien, certificeringsordninger og lovgivning til håndterbare opgaver, der let kan planlægges, delegeres og udføres.
Platformen bidrager til en effektiv planlægning og sikrer kontinuerlig styring af taksonomiprocessen med fokus på dokumentation, rapportering og porteføljeoverblik.
Har I styr på sporbarhed og historik for jeres data?
For at opfylde EU-taksonomikravene skal både data og den historik, der ligger bag tallene, kunne spores og valideres af en ekstern auditor. I Openframe logges alle handlinger automatisk, så både datahistorik og kilder tydeligt fremgår. Dette skaber transparens og giver auditor mulighed for at følge hele historikken, når de enkelte krav skal godkendes.
Hvordan får I hele organisationen med?
Openframe fungerer som en bro mellem forskellige ansvarsområder og sikrer fuld organisatorisk deltagelse. Dette giver både ledelse og praktikere de nødvendige værktøjer til at planlægge, opføre og drive bygninger i overensstemmelse med EU-taksonomien.
Ledelsen får et klart overblik over aktiviteter og ejendomsporteføljen samt en struktureret datastrøm, der understøtter rapporteringsansvaret.
Hvordan kan Openframe hjælpe jer i taksonomiprocessen?
Praktikerne får et redskab til at dokumentere de tekniske screeningskriterier, håndtere dokumentationen fra due diligence-processen og samle alt i en rapport til ledelsen.
Både ledelse og praktikere får et værktøj til fremadrettet at planlægge, opføre og drive bygninger i overensstemmelse med EU-taksonomien og ikke mindst indsamle værdifulde data for den enkelte bygning, der kontinuerligt kan bygges videre på.